Prepp & dop
Söndag kväll och jag känner att jag hade behövt en helg till. Det är tur att en kortvecka väntar för Robin och att vi snart är lediga tillsammans igen för den här helgen har gått så fort. Idag hade vi nämligen dop för vår älskade lilla Julius och även om vi höll tillställningen väldigt liten har den krävt sina förberedelser.

Igår åkte vi in till stan för att fixa en massa ärenden. Snittblommor, surdegsbröd, plisségardiner, regnvantar och ny kolsyrepatron. Och så skulle vi prata bilbarnstol med tjejerna på Babyboom. Ni förstår ju, detta krävde en lunch på stan så vi gick till Fästningsterrassen.




Läget och utsikten är otrolig. Jag tänker alltid på den lilla ön från Grumme tvättsåpa-reklamen när jag ser huset på klipporna där ute. Det är det förmodligen inte men det är precis lika idylliskt ändå. Det blev i alla fall caesarsallad med räkor för min del, räksmörgås till Robin och en burk grönsakspuré till Julius. Sistnämnda hamnade i princip överallt förutom i munnen. Vi är mitt i matintroduktionen och det är lika frustrerande för oss alla, haha!

Väl hemma snittades blommorna om. Jag älskar att köpa snittblommor och jag älskar när floristen frågar vilken typ av vas de ska stå i. Att det faktiskt är det man utgår ifrån. Daggvasen är ju som gjord för en stor och yvig bukett men jag satte faktiskt hälften av blommorna i en annan vas som vi har i hallen. Fint att mötas av det när man kommer in.



En mor, en gudmor, en svärmor och den heliga anden himself.
Och så idag var det dags. Vi döpte honom i Läjets kyrka där taket var helt otroligt vackert målat. Det var en kort men stämningsfull ceremoni med båda våra familjer samlade. Gudföräldrar, syskon och föräldrar. Och så huvudpersonen himself. Ja, Jesus var också med men jag tänkte på Julius. Det känns så fint att båda barnen nu är döpta och när väl dopet var avklarat åkte vi hem till oss för lunch och tårta.

Det blev pastasallad med vispad fetaost, surdegsbröd och San Pellegrino i somriga smaker. Till kaffet hade vi beställt en helt ljuvlig tårta från Bakelsar med browniebotten, passionsfruktspannacotta och vit chokladmousse. Och så hade vi smågodis i glasburkar och hemgjorda chokladbollar med rostad kokos. Det blev precis lagom och en fin dag att minnas 💙